Keper ontwerpt met Kroost...

…. Een paradijsvogel!
Paradijsvogel

Paradijsvogel

Vanuit persoonlijke belangstelling voor elkaars werk en de vraag hoe onze disciplines fotografie en grafisch ontwerp zich tot elkaar verhouden, werken illustrator Leonie Verbrugge en fotograaf Irma Bulkens de komende tijd aan een gezamenlijk beeldend onderzoek.

We vragen ons af hoe mijn fotografie en Leonie haar illustraties elkaar zouden kunnen versterken of beïnvloeden, en zoeken daarbinnen naar een raakvlak tussen foto en illustratie. Voor nu hebben we drie fotografische beelden gekozen waarop Leonie een illustratieve bewerking heeft toegepast.

Met de vrije hand en ruimte aan het experiment, werken Leonie en ik verder aan een serie geïllustreerde foto’s. Of fotografische illustraties. We dagen elkaar uit ons eigen werk te tonen in combinatie met dat van de ander.

Op zoek naar nieuwe vormen en een nieuwe beeldtaal. Die we op termijn willen aanbieden. Hoe en wat? Wordt zeker vervolgd!

Vandaag laten we de eerste zien. Paradijsvogel. Een foto die ik maakte in Studio Kroost, gaf Leonie de associatie dit beeld nóg meer kleur en expressie te geven.

Ze koos ervoor het fotografische portret op een ambachtelijke manier te bewerken, met de hand, analoog, deels met aquarel en deels door erop te borduren. Waardoor het platte vlak ruimtelijk werd en het beeld daarmee geen foto meer.

Bijna jammer dat we het nu opnieuw hebben moeten fotograferen om het hier te laten zien…. ;-)

Paradijsvogel   

Paradijsvogel

 

Benieuwd welke kant het op gaat met onze kruisbestuiving? Houd ons in de gaten! In de volgende post meer onderzoeksresultaten.

Leonie Verbrugge / Keperontwerp / www.keperontwerp.nl

Irma Bulkens / Studio Kroost / www.studiokroost.nl