Community Art

Bij Community Art staat de verbinding tussen kunst en samenleving centraal.

Community Art is een kunstdiscipline, die artistieke kwaliteit heeft en een maatschappelijk belang dient. Dit gebeurt door kunstenaars, organisaties en buurtbewoners samen te laten werken en het doel ervan is onder meer nieuwe duurzame connecties in een wijk creëren. Community art is bedoeld om de leefbaarheid in buurten te verbeteren, doelgroepen te empoweren en/of de identiteit van een gebied te versterken.

 

Wijkkijken, Componistenbuurt, Oss, 2013 - 2014

In samenwerking met woningcorporatie Brabant Wonen realiseerde ik een buurtcultuurproject in de componistenwijk in Oss. Observaties met de camera, van spelenderwijs naar steeds meer inhoudelijk. Aanbellen bij een vreemden, gluren bij de buren, kennismaken met de ander, het onbekende verkennen. Vertrouwen op jezelf en op de ander. Delen wat je ziet, erover praten, ernaar kijken. Een verse blik op de eigen wijk. Met andere ogen.

Workshops fotografie, videoportretten, een expositie in de wijk, op wijksafari, ansichtkaarten, quotes, ontmoeting, dialoog. En uiteindelijk genomineerd voor Buurtcultuurproject van het jaar 2014. Wijkkijken werd tweede.

 

Met Wijkkijken in de finale van de Buurtcultuurprijs 2014. Omroep Buurtgeluk maakte een filmpje van één van de activiteiten; kinderen uit de Componistenbuurt gaan met de camera op bezoek bij het verzorgingshuis in de wijk (derde item; na Adelheid :-)

Kijk die Wijk, Gestelse Buurt, 's-Hertogenbosch, 2009 - 2011

Levensgrote foto's op 5 flats in de Gestelse Buurt in 's-Hertogenbosch en boekje bladeren.

 

Tomaatjemee? Bazeldonk, 's-Hertogenbosch, 2008