Over mij

 
 Foto: Joost van den Broek / 2004

Foto: Joost van den Broek / 2004


Irma Bulkens Fotografie 2005 - 2018

 

Ik maak foto's met een heldere, krachtige, Nederlandse look&feel. Scènes uit het dagelijks leven, gezin&opvoeding, onderwijs en zorg, maar ook (zakelijk) portret. Ik fotografeer voor mensen en merken, voor bladen, kranten, tijdschriften, retailers, organisaties, uitgevers en scholen. Mijn werk kenmerkt zich door échte betrokkenheid. Een scherpe blik, humor en de wereld om ons heen nét iets mooier maken.

Mijn vrije werk - voornamelijk gemaakt met analoge midden- en grootformaat camera's - is de serieuze equivalent; meer sober of 'slechts' sfeervol. Verkenningen in de openbare ruimte, stilleven, landschap, locatie en portret, in de vorm van documentaire series of enkel beeld.

Naast fotografie houd ik me bezig met de productie van fotografie, met creatieve concepten, beeldadvies bij visuele identiteit en gebruiksadvies van fotografie.

Ik geef les op basisscholen als kunstvakdocent mediakunst en ik werk graag en met regelmaat aan community art projecten met fotografie als medium.

 

Fotoacademie Amsterdam, 2002 - 2005 cum laude

Lerarenopleiding Handvaardigheid& Tekenen, Nijmegen, 1992 - 1998

Vertegenwoordigd door Hollandse Hoogte, Amsterdam, 2007 - 2018

Vertegenwoordigd door de Beeldunie, Amsterdam, 2018 - heden